به گزارش خبرنگار مهر، سید مجید موسوی در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان البرز که عصر چهارشنبه در سالن شهدای دولت استانداری البرز برگزار شد، با اشاره به اینکه سالیانه ۲۵ میلیون شاخه گل لاله در استان البرز تولید می شود، گفت: البرز از حیث تولید مرغ تخمگذار دومین، در بخش تولید شیرخام نهمین و در حوزه تولید شیر صنعتی پنجمین استان کشور محسوب می شود.
موسوی با تاکید بر اینکه استان البرز در بخش تولید محصولاتی چون شلیل، هلو، گل لاله و توت فرنگی رتبه نخست کشوری را از آن خود کرده است، گفت: در استان البرز سالانه ۷۳۳ هزار تن انواع محصولات دامی تولید می شود به گونه ای که در راستای تولید تخم مرغ با تولید ۹۵ هزار تن از این محصول ۱۱ درصد تولید تخم مرغ کشور در البرز انجام می شود.
وی تصریح کرد: بحث بالا بودن نرخ تسهیلات بانکی به میزان ۱۸ الی ۲۰ درصد پاسخگوی نیاز کشاورزان و تولیدگنندگان بخش کشاورزی نیست، از طرفی بدهی کشاورزان در اثر عوامل مختلف سبب شده، از همین تسهیلات با بهره بانکی بالا نیز نتوانند استفاده کنند.
مدیرکل جهادکشاورزی استان البرز با اشاره به اقدام متناوب بانک ها در رابطه با پذیرش وثیقه، گفت: برخی از بانک ها برای ارائه تسهیلات به کشاورزان، تنها سند ساختمان های شهری را به عنوان وثیقه قبول می کنند.
وی با بیان اینکه عدم تامین اعتبار سرمایه در گردش برای حمایت از واحدهای تولیدی بخش کشاورزی یکی دیگر از مشکلات این حوزه محسوب می شود، افزود: متاسفانه اخذ سند تک برگی برای کشاورزان مدت زمان زیادی را طی می کند.
در ادامه این جلسه محمدجواد کولیوند اظهار کرد: راه خروج از بحران، رکود اقتصادی و تورم استفاده از تجربه سایر کشورهای دنیاست.
وی با تاکید بر لزوم بکارگیری تجربه سایر کشورها در این حوزه، افزود: دهه ۷۰ و ۸۰ اروپا با مشکلات صنعتی مواجه بود که با استفاده از تسهیلات بانکی از این مشکل نجات پیدا کرد.
نماینده مردم کرج، اشتهارد، آسارا و فردیس در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جریمه های تسهیلات بانکی باعث ایجاد مشکلات زیادی شده است، گفت: در حوزه بازگرداندن اصل پول توسط صاحبان صنایع مشکلی وجود ندارد مشکل اصلی سود پول است که در این راستا می توان با مکانیزم تضامنی قوی چند ساله، تنفسی به آنان داد تا مشکلات خود را حل کنند.
کولیوند تاکید کرد: آنچه امروز برای تولیدکننده ها به سم تبدیل شده، جرایم بانکی است که کمر آنان را خم کرده است.
وی با بیان اینکه برای شکوفایی اقتصاد و رونق تولید باید موانع موجود برطرف شود، افزود: ایجاد نظم در عرصه اقتصادی کشور بر عهده تیم بانک مرکزی جمهوری اسلامی است.
وی در پایان با اشاره به نقش نمایندگان مجلس در بهبود شرایط، گفت: برگزاری نشست های تخصصی کمیسیون های مجلس می تواند بسیار موثر باشد اقدامات و برنامه های لازم در این خصوص انجام شده است.
نظر شما